8 NOBLmil 2024

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 11. Jan 2024

8 NOBLmil for bedre folkehelse - Er en digitale kampanje som alle kan være med på. Målet er å samle minimum 8 mil (80 kilometer) i løpet av 8 uker. Kampanjen stater 26. februar og varer til 22.april. Du velger selv om du vil gå, løpe eller gå på ski. Målet er å være i jevnlig aktivitet i denne perioden.

Nå er det klart for nye mil og mål som skal nås. Bedriftsidretten i Nordland er utrolig fornøyd med å ha en så dyktig og engasjert samarbeidspartner som Nobl. I 2023 aktiviserte kampanjen 400 deltakere, som totalt gikk over 52 000 km, jorda rundt og vell så det! 

Bli med på folkevandringen du også!
Påmelding: https://nordland.bedriftsidretten.no/challenge/challenge?id=1310

- Nobl er en ekte forkjemper for god folkehelse og bidrar til at flere holder seg i jevnlig fysisk aktivitet, sier daglig leder Mona Lisa Skipnes når kampanjen lanseres. 

I forbindelse med lanseringen har vi tatt en prat med leder for marked og kommunikasjon hos Nobl - Iris Lyngmo. 
Iris Lyngmo, foto:Nobl

-Vi i Nobl er med på kampanjen fordi vi ønsker å fremme fysisk aktivitet for alle uansett alder, kjønn, funksjonsnivå og sosial bakgrunn. Åtte Nobl-mil på åtte uker kan de aller fleste være med. Vi håper at denne kampanjen kan bidra til at kolleger, naboer eller familiemedlemmer kan møtes og være i fysisk aktivitet sammen. Så har vi en ekstra oppfordring til alle borettslag og sameier om å bli med for å fremme fysisk aktivitet i sitt nabolag. Tenk så gøy om man klarer å etablere egne turgrupper som kan gå sammen for å sanke Nobl-mil, sier hun.

- I Nobl har vi et ekstremt konkurranseinstinkt – og 8 Nobl-mil på 8 uker er intet unntak. I fjor ble det etter hvert en hard konkurranse mellom enkelte medarbeidere som ga alt til siste dag. Vi håper at enda flere i Nobl hiver seg med i år, fortsetter Iris.

De ansatte i Nobl ved Bodøkontoret er klare. foto:Nobl   

8NOBLmil for bedre folkehelse - Den digitale konkurransen, der målet er å samle minimum 8 mil (80 kilometer) i løpet av 8 uker. Perioden varer fra uke 9 til og med uke 16, altså fra 26. februar til 22.april. Du velger selv om du vil gå, løpe eller gå på ski. Målet er å være i jevnlig aktivitet i denne perioden.


Påmelding: https://nordland.bedriftsidretten.no/challenge/challenge?id=1310

Registrering:

Det er fire ulike måter å registrere aktiviteten din på: via Idretten Online appen, Strava, Polarflow eller manuelt på konkurransesiden. STRAVA anbefales som app, det er en utrolig enkel og brukervennlig app. For å synkronisere konkurransesiden med en av de tre nevnte appene, klikk på ønsket app og følg instruksjonene. Det er gjort på et øyeblikk. Dette gjør du en gang, og når det er gjort vil aktiviteten automatisk registreres i konkurransen.


Hvordan nå målet? Så enkelt kan du gjøre det: For å nå målet må du gå, løpe eller gå på ski gjennomsnittlig 10 km per uke. Du velger selvsagt selv hvordan du legger opp aktiviteten, Siden dette er en virtuell konkurranse kan du utøve aktiviteten når som helst og hvor som helst. Eksempler på aktiviteter du kan gjøre for å registrere kilometer: Gå til jobb, Gå til butikken, Gå tur med venner/familie/kolleger, Ta en løpetur, gå en skitur, "Walk and talk møter". Bare husk å starte og stoppe registreringen av aktiviteten, så når du fort målet ditt.


Hvem kan være med? Alle fra 16 år og oppover kan være med. Utfordre din familie, venner og kolleger. Dere kan også utfordre hverandre til egne mål, og konkurrere internt i familien, vennekretsen eller på arbeidsplassen.


Hvorfor være med?  Du oppfordrer og engasjerer andre til å ta vare på helsen sin, og du viser at hvor enkelt man faktisk kan gjøre det. DU blir en forkjemper for god folkehelse! Du kan også vinne gode premier ved å nå målet, Alle som når målet på 80 kilometer er med i trekningen av flere gode premier.


Pris: 100,- per deltaker.

50,- for medlemmer av NOBL 


Bedrifter som ønsker bedriftsavtale bes ta kontakt ved å sende en mail til runar.mellem@bedriftsidretten.no

For spørsmål eller andre henvendelser send mail til runar.mellem@bedriftsidretten.no  

Premie

Hovedpremie:

 • Gavekort sport1 til en verdi av 15 000,- Levert av vår samarbeidspartner og folkehelseforkjemper NOBL.  

Premier:

 • Et par HOKA sko levert av Run Norge til en maksverdi av 2500,- 
 • Et par HOKA sko levert av Run Norge til en maksverdi av 2500,-


Administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen og Runar Mellem fra Bedriftsidretten i Nordland er begge kjempefornøyde med innsatsen i 8Noblmil 2023 og håper på ny deltakerrekord i 2024. Foto: Nobl

Vi søker vikarer til gruppetreninger!

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 8. Jan 2024

Bedriftsidretten tilbyr gruppetimer som er enkle, effektive, motiverende og sosiale - treningsaktivitet som passer for alle!

Vi har flere gruppetreninger organisert med kvalifisert aktivitetsleder som gir god oppfølging. Hos oss står den enkelte deltaker i fokus. Motivasjon, mestring og moro er sentrale elementer i våre tilbud. Gruppetreninger tilbys både ute og inne. Vi tilbyr timer i yoga, spinning, styrke, pilates, dans, utetrening og løpekurs, men ønsker også å utvide vårt tilbud.

Vi søker gruppeinstruktører til:

 • Yoga
 • Styrke (sirkeltrening)
 • Dans
 • Pilates
 • Tabata
 • Løp
 • Mobilitetstrening
 • Annen trening

Hvem er du:

 • Har et stort engasjement for fysisk aktivitet.
 • God erfaring fra gruppetreninger, som deltaker eller instruktør.
 • Har et ønske om å skape god aktivitet for andre.
 • Er punktlig og pliktoppfyllende
 • Tar eierskap til egen praksis.
 • Ønsker å utvikle deg som instruktør.

Som instruktør ser du og motiverer deltakerne. Deltakerne deltar ut fra sitt nivå. Ved behov må du raskt kunne tilpasse øvelser og intensitet.

Instruktøren skal forsøke å gi deltakeren den gode følelsen og tilby et sosialt, inspirerende og trygt fellesskap!


Ved interesse send oss en epost der du forteller oss hvem du er og hvilke aktivitet du kan tenke deg å holde for oss. mail til nordland@bedriftsidrett.no
Har du spørsmål om stillingen? ta kontakt på mail eller telefon - nordland@bedriftsidrett.no eller ring 996 14 996 
Vi utvider laget og søker en Arrangementskoordinator!

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 8. Jan 2024

Bedriftsidretten har en rekke arrangement og aktiviteter for å få flere til å bli fysisk aktive og ikke minst bidra til en god folkehelse.

For å kunne tilrettelegge for mer og bedre aktivitet søker vi en arrangementskoordinator til:

 • Teknisk hjelp på arrangementer
 • Løpsarrangement
 • BiB-cup
 • Bodøstafetten
 • Andre arrangementer
 • SoMe -- markedsføring/omtale av arrangementene

Hvem er du: - Har et stort engasjement for fysisk aktivitet

 • Evne til å jobbe selvstendig
 • Har et ønske om å skape god aktivitet for andre
 • Er punktlig og pliktoppfyllende
 • Gode kommunikasjonsferdigheter både skriftlig og muntlig
 • Kunne betjene teknisk utstyr og programvare
 • Løsningsorientert
 • Relasjonsbygger

Hva kan vi tilby:

 • Et godt arbeidsmiljø med glede og lidenskap
 • Betalt for hver time
 • Deltakelse på våre aktiviteter
 • Være en del av et godt faglig team

Send søknad til mona.skipnes@bedriftsidretten.no 

Om Bedriftsidretten. 

Som Norges største leverandør av folkehelse og sosial bærekraft i Bedriftsidretten har vi som mål å få så mange som mulig i fysisk aktivitet, uavhengig av utgangspunkt. Vi gir bedrifter, kolleger, venner og familier en sosial arena hvor man er likeverdige og får til noe sammen. Hver dag ser vi mennesker utfordre seg selv, oppleve mestring og sin første lille seier. For folkehelse handler om så mye mer enn aktivitet. Det handler om tilhørighet, trivsel og livskvalitet. Om å bli sett og være en del av noe meningsfylt. Vi får venner og kolleger til å finne sammen, leke sammen, le sammen, tape og vinne med samme sinn. Som et lag.
Nyhet - Pilates som gruppetrening

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 3. Jan 2024

For første gang kan vi i Bedriftsidretten tilby Pilates.

Pilates er en treningsform der vi jobber med styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Dette er altså en skånsom treningsform som kombinerer styrke- og tøyeøvelser for hele kroppen. 

Oppstart tirsdag 6. februar – 9. april (ingen trening i vinterferien)

Påmelding - Klikk her! 

Om Pilates

Pilates er en treningsform der vi jobber med styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Dette er altså en skånsom treningsform som kombinerer styrke- og tøyeøvelser for hele kroppen. 

I tillegg til å trene styrke, øker man fleksibiliteten i ledd og muskler, forbedrer lungekapasiteten og styrker den dyptliggende muskulaturen – stabiliseringsmuskulaturen. I pilatestrening jobber vi med å synkronisere pust, muskelaktivering og bevegelser.

I Pilates bygger man styrken opp innenfra de dype stabiliserende musklene. Når man trener styrke på denne måten, vil de store muskelgruppene arbeide mer effektivt. Dette bidrar til forebygging av overbelastning og evt. andre skader.

Den største gevinsten med pilates er en sterkere og smidigere kropp, bedre holdning og økt kroppsbevissthet. Pilates er med å bedre din stabilitet, kjernemuskulatur og kroppskontroll. Hovedmålet er å få en kropp som beveger seg uten anstrengelser – en kropp i balanse. En sterk kjerne gjør at alle bevegelser blir lettere. Ikke bare når du trener pilates, men også i hverdagen og når du driver med annen trening.

Pilates er en skånsom treningsform og passer for alle mennesker.