8 NOBLmil 2024

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 11. Jan 2024

8 NOBLmil for bedre folkehelse - Er en digitale kampanje som alle kan være med på. Målet er å samle minimum 8 mil (80 kilometer) i løpet av 8 uker. Kampanjen stater 26. februar og varer til 22.april. Du velger selv om du vil gå, løpe eller gå på ski. Målet er å være i jevnlig aktivitet i denne perioden.

Nå er det klart for nye mil og mål som skal nås. Bedriftsidretten i Nordland er utrolig fornøyd med å ha en så dyktig og engasjert samarbeidspartner som Nobl. I 2023 aktiviserte kampanjen 400 deltakere, som totalt gikk over 52 000 km, jorda rundt og vell så det! 

Bli med på folkevandringen du også!
Påmelding: https://nordland.bedriftsidretten.no/challenge/challenge?id=1310

- Nobl er en ekte forkjemper for god folkehelse og bidrar til at flere holder seg i jevnlig fysisk aktivitet, sier daglig leder Mona Lisa Skipnes når kampanjen lanseres. 

I forbindelse med lanseringen har vi tatt en prat med leder for marked og kommunikasjon hos Nobl - Iris Lyngmo. 
Iris Lyngmo, foto:Nobl

-Vi i Nobl er med på kampanjen fordi vi ønsker å fremme fysisk aktivitet for alle uansett alder, kjønn, funksjonsnivå og sosial bakgrunn. Åtte Nobl-mil på åtte uker kan de aller fleste være med. Vi håper at denne kampanjen kan bidra til at kolleger, naboer eller familiemedlemmer kan møtes og være i fysisk aktivitet sammen. Så har vi en ekstra oppfordring til alle borettslag og sameier om å bli med for å fremme fysisk aktivitet i sitt nabolag. Tenk så gøy om man klarer å etablere egne turgrupper som kan gå sammen for å sanke Nobl-mil, sier hun.

- I Nobl har vi et ekstremt konkurranseinstinkt – og 8 Nobl-mil på 8 uker er intet unntak. I fjor ble det etter hvert en hard konkurranse mellom enkelte medarbeidere som ga alt til siste dag. Vi håper at enda flere i Nobl hiver seg med i år, fortsetter Iris.

De ansatte i Nobl ved Bodøkontoret er klare. foto:Nobl   

8NOBLmil for bedre folkehelse - Den digitale konkurransen, der målet er å samle minimum 8 mil (80 kilometer) i løpet av 8 uker. Perioden varer fra uke 9 til og med uke 16, altså fra 26. februar til 22.april. Du velger selv om du vil gå, løpe eller gå på ski. Målet er å være i jevnlig aktivitet i denne perioden.


Påmelding: https://nordland.bedriftsidretten.no/challenge/challenge?id=1310

Registrering:

Det er fire ulike måter å registrere aktiviteten din på: via Idretten Online appen, Strava, Polarflow eller manuelt på konkurransesiden. STRAVA anbefales som app, det er en utrolig enkel og brukervennlig app. For å synkronisere konkurransesiden med en av de tre nevnte appene, klikk på ønsket app og følg instruksjonene. Det er gjort på et øyeblikk. Dette gjør du en gang, og når det er gjort vil aktiviteten automatisk registreres i konkurransen.


Hvordan nå målet? Så enkelt kan du gjøre det: For å nå målet må du gå, løpe eller gå på ski gjennomsnittlig 10 km per uke. Du velger selvsagt selv hvordan du legger opp aktiviteten, Siden dette er en virtuell konkurranse kan du utøve aktiviteten når som helst og hvor som helst. Eksempler på aktiviteter du kan gjøre for å registrere kilometer: Gå til jobb, Gå til butikken, Gå tur med venner/familie/kolleger, Ta en løpetur, gå en skitur, "Walk and talk møter". Bare husk å starte og stoppe registreringen av aktiviteten, så når du fort målet ditt.


Hvem kan være med? Alle fra 16 år og oppover kan være med. Utfordre din familie, venner og kolleger. Dere kan også utfordre hverandre til egne mål, og konkurrere internt i familien, vennekretsen eller på arbeidsplassen.


Hvorfor være med?  Du oppfordrer og engasjerer andre til å ta vare på helsen sin, og du viser at hvor enkelt man faktisk kan gjøre det. DU blir en forkjemper for god folkehelse! Du kan også vinne gode premier ved å nå målet, Alle som når målet på 80 kilometer er med i trekningen av flere gode premier.


Pris: 100,- per deltaker.

50,- for medlemmer av NOBL 


Bedrifter som ønsker bedriftsavtale bes ta kontakt ved å sende en mail til runar.mellem@bedriftsidretten.no

For spørsmål eller andre henvendelser send mail til runar.mellem@bedriftsidretten.no  

Premie

Hovedpremie:

 • Gavekort sport1 til en verdi av 15 000,- Levert av vår samarbeidspartner og folkehelseforkjemper NOBL.  

Premier:

 • Et par HOKA sko levert av Run Norge til en maksverdi av 2500,- 
 • Et par HOKA sko levert av Run Norge til en maksverdi av 2500,-


Administrerende direktør i Nobl, Mona Liss Paulsen og Runar Mellem fra Bedriftsidretten i Nordland er begge kjempefornøyde med innsatsen i 8Noblmil 2023 og håper på ny deltakerrekord i 2024. Foto: NoblKommentarer

 • Hilde Berit Moen

  Ja, har undret meg over distansen den viser, alt for langt!

  23 april 2024
 • Rigmor Larsen

  Ja, den teller selv om jeg sitter i ro

  13 mars 2024
 • Kjetil Holtås

  Jeg brukte i kveld for første gang denne appen til GPS-registrering av tur. Jeg brukte også RunKeeper. Ved avsluttet tur viste RunKeeper 4 km, hvilket antas å være riktig, mens bedriftsidrettslagene viste fire ganger mer, altså 16 km.Har andre merket feil med distanse i appen?

  12 mars 2024

Logg inn for å skrive en kommentar.