Nyhet - Pilates som gruppetrening

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 3. Jan 2024

For første gang kan vi i Bedriftsidretten tilby Pilates.

Pilates er en treningsform der vi jobber med styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Dette er altså en skånsom treningsform som kombinerer styrke- og tøyeøvelser for hele kroppen. 

Oppstart tirsdag 6. februar – 9. april (ingen trening i vinterferien)

Påmelding - Klikk her! 

Om Pilates

Pilates er en treningsform der vi jobber med styrke og bevegelighet, kroppsholdning og kroppsbevissthet. Dette er altså en skånsom treningsform som kombinerer styrke- og tøyeøvelser for hele kroppen. 

I tillegg til å trene styrke, øker man fleksibiliteten i ledd og muskler, forbedrer lungekapasiteten og styrker den dyptliggende muskulaturen – stabiliseringsmuskulaturen. I pilatestrening jobber vi med å synkronisere pust, muskelaktivering og bevegelser.

I Pilates bygger man styrken opp innenfra de dype stabiliserende musklene. Når man trener styrke på denne måten, vil de store muskelgruppene arbeide mer effektivt. Dette bidrar til forebygging av overbelastning og evt. andre skader.

Den største gevinsten med pilates er en sterkere og smidigere kropp, bedre holdning og økt kroppsbevissthet. Pilates er med å bedre din stabilitet, kjernemuskulatur og kroppskontroll. Hovedmålet er å få en kropp som beveger seg uten anstrengelser – en kropp i balanse. En sterk kjerne gjør at alle bevegelser blir lettere. Ikke bare når du trener pilates, men også i hverdagen og når du driver med annen trening.

Pilates er en skånsom treningsform og passer for alle mennesker.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.