Vi rydder opp!

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 26. Aug 2020

En kampanje i regi av Norges Bedriftsidrettsforbund for å plukke avfall i naturen og sette fokus på viktigheten av sporfri-ferdsel.
Kampanjen varer hele september måned!
Ta ansvar, Vi har bare en natur!                       
Trykk "Skal" på vårt Facebook arrangement: https://www.facebook.com/events/305985847296232?active_tab=about 

Etter tidenes Norgesferie og et rekordantall mennesker som har ferdes i naturen vår, er det viktig å sette fokus på å holde naturen ren. Det er dessverre slik: Jo flere mennesker, desto mer søppel i naturen. Derfor vil i Bedriftsidretten ta et miljøansvar, og nå inviterer vi deg til å være med!
Fotokonkurranse: Der de som ønsker å delta legger ut et bilde merket med #Virydderopp! på sosiale medier (Facebook/Instagram) av at de plukker søppel på stranda, i skogen, på fjellet eller i nærmiljøet sitt. Vinnere av konkurransen trekkes vilkårlig ut fra alle bildene som er merket #Virydderopp!  
Det er ikke hyggelig å bade på strender fulle av søppel, knust glass, eller finne plast langs stien. Det er direkte farlig for både dyr og mennesker. Dyr kan spise søppel for de tror det er mat, plast har mye miljøfarlige stoffer i seg. Disse miljøgiftene kan tas opp i kroppen, slik at de spres videre i næringskjedene.
En brusboks har en anslått nedbrytningstid på 200 år, en plastflaske vil mest sannsynlig være nedbrutt etter 450 år. Men selv om disse blir nedbrutt, vet vi ikke om selve materialet noen gang forsvinner helt. Plasten vil i første omgang brytes ned til små partikler, mikroplast, og det er uklart om disse kan brytes ned.
En dugnad som dette, der vi motiverer alle som ser kampanjen til å delta i konkurransen og gjøre en liten innsats, vil raskt kunne gi store resultater. Om vi har 5000 deltakere som plukker en brusflaske hver eller en pose med avfall fra naturen, vil vi til slutt ha fjernet enormt store mengder avfall. Bare ved å bevisstgjøre alle på viktigheten av å ta med det avfallet de finner.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.