Sesongens første tap

Postet av Træff SK den 17. Jun 2018

En kamp Træff skulle vunnet

En mørk dag på jobb for grønnbuksene. Foto: Østlandets Blad

Det var ventet en utfordrende kamp mot Follo da Træff skulle spille sin første gresskamp for sesongen. Follo et godt spillende lag med flere unge spillere. Spesielt deres offensive spillere hadde gode tekniske ferdigheter og lagde problemer de få gangene Follo angrep Træffs mål.  Træff hadde forberedt seg godt og hadde fortjent poeng, om ikke alle poengene i denne kampen da gjestene kjørte over hjemmelaget til tider. Træff hadde ikke marginene på sin side, og det var heller Follo som stakk av med seieren. Dette var Træff første nederlag for sesongen, og det var en svært skuffet gjeng som dro hjem til Molde i går kveld.

Dominerte i første omgang

I motsetning til den forferdelige starten laget viste forrige helg, tok Træff full kontroll over banespillet og skapte flere gode sjanser fra første minutt. Til tross for uvant underlag spilte laget glimrende og spilte til tider rundt vertene. Det ble skapt store sjanser og bare 16 minutter inn i kampen hadde Harith Lafteh en stor mulighet til å score, men en Follo-spiller får klarert i tide. Bare minuttet etterpå får Træff et langt kast. Lafteh plukker opp ballen på bakerst og legger nydelig inn til Bruno Lopes. Brasilianeren får stå helt alene og får stusset ballen nydelig over keeper. 0-1 og Træff fortsetter å kjøre på. Halvtimen spilt får nevnte Lopes og Lafeth en enorm dobbelsjanse som ender i en av mange cornere av første omgangen. Da Follo virker helt ufarlige og står uten en eneste sjanse, får de imidlertid muligheten sin. En lang pasning i bakrom på høyresiden og Follo-spissen kommer alene mot Michael Lie. På enkelt vis får han vippet ballen over mål og på ufortjent vis står det 1-1. Lagene går inn i pausen, og Follo har all grunn til å være fornøyde. Træff har hatt ti sjanser og syv cornere, men bare ett mål! Likevel er laget enige at om de skal fortsette å spille ball og følge kampplanen.

Ville ikke inn!
Træff innleder andre omgang med ett skudd i stangen. Lopes klinker til på volley og treffer midt i stolpen! Få minutter senere får Johansen stjernetreff fra 30 meter, men keeper får akkurat en finger og slår den ut til corner. Follo setter raskt i gang og får et frispark på midtbanen. Frisparket tas raskt og Follo kommer på en sjelden visitt mot keeper Lie. Follo-spileren kommer alene mot Lie som på magisk vis redder ballen. Nå er det tempo i kampen og det er sjanse på sjanse. Like etterpå får Johansen skutt fra 30 meter igjen, og på nytt får vertenes keeper reddet til corner. 65 minutter spilt og laget forbereder seg på langt kast. Det skjer ikke og da spillerne er på vei opp får laget et brudd og det blir en duell på høyre siden. På det ujevne underlaget spretter ballen uheldig for Træffs forsvarer og Follo-spilleren kommer alene mot Lie. Han gjør igjen feil og mot spillets gang leder nå Follo 2-1.

Gjestene gjør et dobbeltbytte ti minutter senere da Blindheim og Lopes byttes inn for Kotlica og Varhaugvik. Kotlica som har vært i klubben siden 2015 spiller i dag sin siste kamp og et mål hadde nå vært den perfekte avslutning. Etter baklengsmålet dreier alt seg om Træff. Gjestene skaper mange store sjanser på kast, cornere og ikke minst innlegg og skudd, men ballen ville ikke inn! Etter 88 minutter header Samdal over fra 5 meters hold, og dette blir kampens siste store sjanse. Kampen ender 2-1 og Træff går på sitt første tap i årets sesong. Hjemmelaget har tre avslutninger og to av dem ender dessverre i mål. En kamp som vil bli husket som en meget ufortjent seier og flere misbrukte sjanser, igjen. Træff blir stående med 17 poeng og avstanden opp til serieleder Oppsal begynner å bli stor.

Neste kamp er hjemme mot mot Ready søndag 24.juni. Neste helgs motstandere ligger nest sist, men slo overraskende Spjelkavik 3-1 i går.

Follo - Træff  2-1 (1-1) 10. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Ski Stadion lørdag 16.juni 2018 klokken 13:00

Mål: 0-1 Lopes (17 min), 1-1 Follo (41 min), 2-1 (65 min)

Dommer: Abdulhadi Al Fahad, (Ekholt BK)

Træffs lag: Lie – Eltervåg (Sjøvik fra 85.), Samdal, Hauso - Johansen, Blindheim (Varhaugvik fra 75.), Johansen, Rødal, Lopes (Kotlica fra 75.) - Lafeth , Rinne