Nye helseråd– hvert minutt med aktivitet teller

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 19. Sep 2022

Det er vanskelig å finne noe annet enkelttiltak som gir like mye helse for innsatsen som det å være fysisk aktiv. Hvert minutt man rører på seg gir helsegevinst. For voksne er 20 minutter hver dag nok. Sitter du mye bør du doble aktiviteten. 

 

- Vi har oppdatert rådene blant annet med et nytt råd for voksne og eldre om at absolutt all aktivitet teller. Tidligere måtte aktiviteten vare i minimum ti minutter og litt anstrengende for at den skulle telle med i regnskapet. Nå er det vist at all fysisk aktivitet, også med lav intensitet og kort varighet, teller og er viktig for helsen, sier helsedirektør Bjørn Guldvog. 


- Forskjellen på å røre seg jevnt gjennom dagen og å sitte helt stille er så stor at man faktisk må kompensere ekstra for stillesittingen gjennom dobbel dose aktivitet. Det betyr at man må være ekstra bevisst på å ta seg en tur ut, trene litt eller drive litt fysisk arbeid på ettermiddagen/kvelden om man, som meg, har en kontorjobb, sier Guldvog.
 


Les hele artikkelen fra Helsedirektoratet


Helsedirektoratet (2022). Nye råd om fysisk aktivitet og stillesitting – hvert eneste minutt teller [nettdokument]. Oslo: Helsedirektoratet (sist faglig oppdatert 09. mai 2022, lest 10. mai 2022).

Nyttårstilbud - Gampen 2023!

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 19. Sep 2022

JA du leste riktig! Påmeldingen for neste års gampen er åpnet. Akkurat nå får du alle løpene i Gampen 2023 til en ekstremt hyggelig pris! 🤩

Bruk gjerne Gampen til å komme i form. Har du ingen form er du spesielt velkommen og ta gjerne med deg flere arbeidskollegaer til felles trim. Gampen er et lysbetont bidrag til bedre helse!


Sikre deg nyttårstilbudet her! 


Velkommen
Du er velkommen til å delta på alle våre 12 løp våren og høsten 2022. Bruk gjerne Gampen til å komme i form. Har du ingen form er du spesielt velkommen og ta gjerne med deg flere arbeidskollegaer til felles trim. Gampen er et lysbetont bidrag til bedre helse!

Med løpeglede i fokus blir vi sprekere! Bli med på Bedriftsidrettens sin tradisjonsrike trimkarusell!

Dette passer for ALLE, uansett nivå!


**Det jobbes med nye traseer og spennende endringer!Bli Sprekere - Løpekurs

Postet av Nordland Bedriftsidrettskrets den 19. Sep 2022

Har du lyst å komme i gang med løping, eller få bedre løpeteknikk og forståelse for hvordan du skal legge opp trenings-planen din?
Da er Bli Sprekere løpekurs noe for deg!
Ved endt kurs vil du sitte med en større forståelse om hvordan du skal legge opp treningen til ditt nivå, samt få en treningsplan for en måned fram i tid. Alle deltakerne får også en egen reflekssele levert av Bedriftsidretten.

Instruktør: Ingrid Kildalsen

Mål: Bedre løpeteknikk, øke forståelse og kunnskap om utholdenhetstrening. Samt øke motivasjonen for å holde løpingen i gang hele året. 

Hovedeffekt: Utholdenhet

Målgruppe: Alle. Gjerne nybegynnere.

Påmelding

Organisering: Felles oppvarming. Tilrettelagte varierte økter, veksler mellom farts-økter og langkjøring, samt grunnleggende løpeteknikk. 

Varighet: 60 minutter

Nivå: Nivået blir tilpasset hver enkelt deltakerne i kurset, Individuelt. Slik at alle får riktig utfordring og opplever mestring og progresjon i løpingen. 

Antall økter: 6 økter

Sted: Maskinisten 20:00-21:00
OBS: Oppmøtested kan endres ut fra hvilken type økt dere skal ha, Det vil bli sendt ut informasjon på ett tidlig stadiet.

Parkering: Parkeringsplass ved Maskinisten. 

Treningsperiode: 27.september tom. 1. november.

(Hvis det er ledige plasser, er det mulig å melde seg på til en redusert pris etter oppstart. Prisen settes da ned hver uke- se påmeldingsside for oppdatert pris).