Endre tekststørrelsen
Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Trykk på + for å forstørre eller – for å forminske.
Kvilatrimmen

Standardfjellet i Sortland kommune må nok være Steiroheia, eller Kvila for å spesifisere nærmere. Ikke verdens vanskeligste fjell, kanskje er det ikke engang kvalifisert til å kalles et fjell med sine 472meter, men dog et meget populært utfartssted for friskluftssøkende Sortlendinger og andre besøkende.

 

Hytta som drives av Bedriftsidretten har vært år over 25 000 besøkende.

 

Kvila blir besøkt hele året og hele døgnet. En populær tradisjon er når jula synges inn natt til julaften. Julekaker, julesanger og en liten knert er blant ingrediensene. En takk her til den harde kjerne, ofte symbolisert ved Ole Berntsen, som mangt et år er observert med juletre på ryggen traskende i dypsnø opp til toppen.

Det er mange måter å komme seg opp til Kvila på, noen går via Røde Kors-hytta, bedre kjent som Appelsinholla. Et populært stoppested for småbarnsfamiler på skitur vinterstid, hvor medbrakte appelsiner nytes til kaffe og kakao servert av Røde Kors hjelpekorps sine folk i hytta. Andre ruter går opp via Prestdalen fra Myrland. Steiroheia er like fullt Sortlands mest besøkte fjell der det ligger like bak sentrum og boligfeltene.

Kvilatrimmen

Kvila er en av Sortlands mest besøkt turområder.

Kontakt oss

Følg oss

Samarbeidspartnere

DESIGN + CMS NETPOWER.NO